Leverandører av webhotell

WebhotellDet fins hundrevis – kanskje tusenvis – av tilbydere av webhotell, både norske, men ikke minst utenlandske selskap. Web Hosting er big business, og ikke minst er amerikanerne store på dette området.

Men konkurransen er hard, og prisene er presset, noe som kommer kjøperne av webhotell til gode. Et vanlig nettsted for et firma, en organisasjon eller enkeltperson vil derfor kunne ligge på et hotell med svært lave kostnader.

Anbefalte norske leverandører av webhotell:

One.com
er et selskap vi har brukt i mange år og har gode erfaringer med. Deres rimeligste hotell (som er stort nok for de aller fleste) koster kr 150 pr. år. I tillegg kommer et domene som
koster kr 115 pr. år. Faste årlige utgifter blir altså på kr 265 med deres minste hotell på15 GB lagringsplass, som er nok for de fleste, og som kan utvides ved behov.

One.com bruker et oversiktlig kontrollpanel med et enkelt grensesnitt som gjør det veldig greit å «bestyre» din webhotellkonto, opprette epostkontoer og WordPress-installasjoner laste opp filer, se statistikk m.v.

Men deres kontrollpanel er ikke cPanel, som blir regnet som det beste på markedet og som gir en del flere muligheter enn det One.com gjør. Et annet lite minus er at man bare kan ha ett nettsted (med eget domene) på ett og samme hotell.

Men for et ‘vanlig’ nettsted som skal presentere deg selv, ditt firma eller en organisasjon, er One.com et godt valg.

MyWebhost
Dette hotellet har vi erfaring med fra mars 2015 og er meget fornøyd med deres produkt. Deres ‘standard’ netthotell med 30 GB lagringsplass koster kr 675 per år og inneholder alt et nettsted trenger. Et .no-domene koster kr 100 per år.

Denne leverandøren har cPanel og kan dermed tilby enkel installering av mange ulike program og har ellers alle funksjoner som trengs.

MyWebhost er noe dyrere enn One.com; til gjengjeld inneholder det alle fasiliteter man vil ha behov for – også noen spesielle funksjoner som One.com mangler.

En fordel med MyWebhost er at man kan ha flere nettsteder (domener) på samme hotell.

Norway-hosting.no
har vi brukt i noen måneder (pr. 15.02.15), og vi er brukbart fornøyd med firmaet og hotellet så langt. Vi har opplevd et par «feilskjær», men disse er blitt raskt utbedret når de er blitt påpekt. På deres rimeligste hotell (1 GB lagringsplass) kan man lage bare to
WordPress-installasjoner. Trenger man flere enn to (evt. andre installasjoner, f.eks. en nettbutikk), må man oppgradere til et større hotell.

Norway-hosting har cPanel og kan dermed tilby enkel installering av alle applikasjoner og funksjoner man trenger. Prisen for deres rimeligste hotell er kr 108 pr. år, og domene kr 140 pr. år. I tillegg kommer en engangs etableringsavgift på kr 100.

Andre norske webhotelltilbydere

Nedenfor omtaler vi kort noen andre norske leverandører av netthotell. Disse har vi ikke prøvd selv og kan derfor ikke uten videre anbefale dem. Men vi har «forsket» litt og rangert dem fra 1 (best) til 5 nedenfor.

1. Pro ISP
tilbyr webhotell med alle «fasiliteter». Deres medium hotell har 15 GB lagringsplass, cPanel og ellers alt man trenger for en komplett hjemmeside. Med en årlig leiepris på kr 675 er dette ett av de bedre norske netthotellene.

2. Buskerud Web
ligger i en noe høyere prisklasse enn de to anbefalte ovenfor. For eksempel koster et hotell med bare 3 GB lagringsplass vel 600 kroner per år. Har cPanel, og dermed enkel tilgang til alle fasiliteter man trenger.

3. Active24
ble etablert i Oslo i 1998, og har siden ekspandert til mange andre europeiske land. Det ligger også i en noe høyere prisklasse enn de to førstnevnte. På det dyreste bedriftshotellet er en stor Microsoft Office 365 programpakke inkludert. Har ellers alle nødvendige fasiliteter.

4. Agdernett
Som navnet antyder, er dette også et norsk firma, lokalisert i Søgne i Vest-Agder. Som de andre tilbyr de webhotell i flere alternativer, men ligger litt høyere i pris enn de ovenfor nevnte. Det rimeligste er på bare 500 MB og ser ut til å mangle epost. Har cPanel kontrollpanel.

5. Domeneshop
er et internasjonalt selskap med norsk avdeling. Som de andre tilbyr de webhotell i forskjellige størrelser. Et hotell med 5 GB lagringsplass koster kr 720 per år, altså noe dyrere enn de øvrige. De ser også ut til å mangle cPanel.

Utenlandske (amerikanske) webhotell

Amerikanske netthotell er verdt å vurdere, de er minst like bra som norske. På grunn av hard konkurranse er prisene presset, og man får mye for pengene. Skal man ha norsk domene (.no) må man skaffe det hos en norsk registrar. Vil man derimot bruke .com, .org, .info eller lignende domener, kan man bestille det samtidig med webhotellet (ofte er ett domene inkludert).

HostGator
er en av de største og mest kjente webhotell-leverandørene internasjonalt, med alle nødvendige «fasiliteter» tilgjengelig i kontrollpanelet. Hotellet blir brukt – og også anbefalt – av mange av toppene innen ‘internet marketing’. Likevel er det ikke spesielt dyrt; det minste netthotellet koster ca 550 kroner året – med ubegrenset lagringsplass.

Man ha bare ett domene (nettsted) på det billigste alternativet. Går man opp et hakk til en årspris på ca 850 kroner, er det ingen begrensning på antall domener. Rabatt ved «langtidsleie». HostGator har (selvfølgelig) cPanel med alt din hjemmeside trenger, og mere til.

Som fornøyd bruker av HostGator i flere år, anbefaler vi denne leverandøren trygt.

BlueHost
er en stor og godt innarbeidet ‘web hosting’ service med alle verktøy man trenger. Deres billigste webhotell koster ca 570 kroner i året. Man kan ha kun ett nettsted (domene) på dette hotellet, og lagringsplassen er på «bare» 100 GB. cPanel er standard.

Fra og med deres medium hotell, som koster ca 850 kroner per år, kan man ha et ubegrenset antall nettsteder (domener) på ett og samme hotell. Både lagringsplass og trafikk er ubegrenset. Ett domene er gratis når man bestiller webhotell. Prisrabatt oppnås ved «langtidsleie» av hotell (2 eller 3 år).

Det går helt greit å bruke de amerikanske leverandørene – web hosting er internasjonal business. Skal man ha norsk domene (.no) må man ordne dette for eksempel hos Domeneshop for så å la navneserverne peke til det aktuelle webhotellet.

For å lære mer om navneservere og hvordan peke et domene til et webhotell (når det er aktuelt), klikk her.